خطبه حضرت زهرا ثبت ملي مي‌شود

به گزارش ميراث آريا(chtn)حميد بقايي در مراسم افتتاحيه نمايشگاه \"زن در گذر زمان \" که در موزه ملي ايران برگزار شد افزود:‌ خطبه حضرت زهرا (س) يکي از ارزشمندترين متون و گفته‌هاي معنوي است که از تمام جهات قابل ارزشگذاري و تقدير است.

وي با بيان اينکه بايد روش معرفي حضرت زهرا در جامعه ايراني اندکي تغيير يابد افزود: حضرت زهرا (س) پيش از رحلت حضرت رسول اکرم ياور،‌ مشاور امين و مسئوليت اصلي خانه‌داري و پشتيباني حضرت امير (ع) را بر عهده داشت اما پس از رحلت حضرت رسول (ص) و ولايت حضرت اميرالمومنين(ع) ، نقش حضرت زهرا نيز تغيير کرد.

اين مقام مسئول با بيان اينکه حضرت زهرا (س) پاسدار ولايت بود اضافه کرد: حضرت زهرا (س) علاوه بر نقش همسرداري و مادري، وظيفه شرعي خود يعني حمايت و پيروي از ولايت را ادا کرد در حالي که بسياري از مردان در آن مقطع زماني از انجام آن سرباز زدند.

وي حضرت زهرا (س) را يکي از پيروان و ياوران واقعي ولايت در آن مقطع زماني عنوان کرد و گفت: از اين منظر که حضرت زهرا (س) اولين شهيد راه ولايت است بايد نقش و منزلت او را ارج نهاد‌ و اين‌ مهم را افتخاري براي زنان دانست.

بقايي با اشاره به تکريم و مورد احترام بودن زنان ايراني در دوران قبل و بعد از اسلام اظهار داشت:‌ نمايشگاه زن در گذر زمان به خوبي بيانگر اين موضوع است.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي در ادامه به ارتباط برخي افراد با بيگانگان به اين دليل که با نوشته‌هاي گمراه کننده خود تلاش کردند بين زنان ايران قبل و بعد از اسلام فاصله اجتماعي ايجاد کنند اشاره کرد و افزود:استعمارگران اولين کساني بودند که تلاش کردند هويت ملي ايران و ميراث هر کشوري را مورد هدف قرار دهند.

وي با بيان اينکه بيشترين سرکارگران و مسئولان ساخت تخت جمشيد زنان بوده‌اند تصريح کرد: زني که خود سازنده تخت جمشيد است بيشتر از هر کسي به مقام خود واقف است به همين دليل، تصاوير مبتذل و ناهمخوان با فرهنگي ايراني در تخت جمشيد به چشم نمي‌خورند.

به گفته اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي؛ زن باردار در تخت جمشيد حقوقي دو برابر داشته و حتي هنگام زايمان نيز از حق مرخصي زايمان برخوردار بوده است.

وي با بيان اينکه شايد بتوان گفت نخستين کارت‌هاي اعتباري در زمان تخت جمشيد کاربرد داشته است يادآور شد: در تخت جمشيد، کارگران از طريق لوح‌هاي گلي و خط و نشان‌هاي موجود در آنها حقوق خود را دريافت مي‌کردند.

بقايي در پايان زنان را مشاوران خوبي براي مردان معرفي کرد و گفت: زن همواره در تاريخ تعيين کننده بوده است.

در پايان اين مراسم هفت تن از بانوان فعال در موزه ملي ايران به نام‌هاي مهناز گرجي؛ مسئول بخش حفاظت و مرمت موزه ملي ايران، فريده شيرخدائي؛ مسئول کتابخانه موزه ملي ايران، مهناز رحيمي‌فر؛ مسئول \"نمايشگاه زن در گذر زمان\"، مينا رضايي؛ مسئول اجراي اين نمايشگاه، فرشته زخايي، امين‌اموال موزه ملي‌، مريم ارشدي مدير کل روابط عمومي امور زنان و زهرا شرف‌الدين مشاور استاندار مازندران در امور زنان و خانواده تجليل و تقدير به عمل آمد./119

انتهای پیام/

کد خبر 1389030946